Njeqind vjet vetmi

Rated 5.00 out of 5 based on 1 customer rating
(1 customer review)

800L

Njeqind vjet vetmi, Gabriel Garsia Markes

Titulli: Njëqind vjet vetmi
Gjinia: Roman
Autori: Gabriel Garsia Markes
Përkthyer nga: Robert Shvarc
Shtëpia botuese: Botimet Enciklopedike
Viti: 2000
Fq. 400

Description

Është një roman plot me teprime gjeniale, me një fantazi moskokëçarëse e me një potencë figurative marramendëse – një vepër detajesh madhështore dhe e një kompozimi të rrallë. Markesi shkroi një roman që në Europë nuk është shkruar dot deri tani dhe që ndoshta as që mund të shkruhet ndonjëherë: letërsi si reportazh i Krijimit, si rikujtesë magjike dhe si rebelim.

Ky libër të jep përshtypjen sikur është zanafilla e vetë natyrës. Makondoja dhe fisi i Buendiave janë kthyer në një simbol të realizmit magjik në Amerikën Latine dhe në një pasqyrë të jetës së këtij kontinenti. Krijuesi i këtij simboli fitoi famë botërore dhe Çmimin Nobel në vitin 1982.

Additional information

Autori:

Shtepia Botuese:

Botimet Enciklopedike

1 review for Njeqind vjet vetmi

There are no reviews yet.

Be the first to review “Njeqind vjet vetmi”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

wp-puzzle.com logo